Ons verhaal

Dit was

1966 opent Bert Meijers Manege De Eendracht aan de Rijkebuurtweg in Vrouwenpolder. Bij de manege is een foyer waar gedronken en gegeten kan worden, maar waar ook bruiloften en partijen kunnen worden georganiseerd. De manege is altijd een familiebedrijf geweest waarin iedereen zijn of haar rol had, oudergewoonte neemt zoon Jan Meijers op enig moment de manege over van vader Bert.

2002 eindigt de era Meijers. De manege wordt door de opvolgers met de tijd steeds verder uitgebreid door een nieuwe schuur met een dertigtaal stallen. Ook wordt de grote buitenpiste aangelegd.

2020 Uit Manege de Eendracht wordt Landgoed De Eendracht. De stallen worden aangepast aan de nieuwste eisen. Elk paard heeft nu zijn eigen uitloop. Vier luxe bosvilla’s ontstaan en ook de camping is verhuisd en vernieuwd. Door zijn ruime en luxe opzet past hij perfect bij het nieuwe landgoed concept.

2021 Zeeland’s eerste en tot nu toe enige HIT-actiefstal is af. Vanaf nu wordt de kudde opgebouwd en kan deze op ruim 6.000 m2 binnen- en buitenruimte volledig autonoom leven.

2022 worden de nieuwe gaststallen gerealiseerd, zodat ook voor onze gastpaarden de meest luxe en ruime stallen ter beschikking staan.

Dit is

Gilbert & Katharina. Wat maakt ze uit?

De ene noemt rode trekkers, alpaca’s en de bouw zijn passie, waar hij al meer dan een decennium met veel plezier in werkt. 2021 wordt dit bekroond met het oprichten van zijn eigen bouwbedrijf Vrouwenpolder Bouw.

De andere heeft De Eendracht (en de paarden) niet meer losgelaten sinds het moment dat zij hier, op 3 jarige leeftijd, voor het eerst op een paard mocht zitten. Voor haar studie en werk kwam ze veel rond, maar elke vakantie was ze hier weer te vinden. Na het werken voor verschillende internationale bedrijven besloot zij terug te komen en voorgoed te blijven. Haar ervaring uit het bedrijfsleven kan zij prima toepassen om De Eendracht draaiende te houden.

Familie

Familie is voor ons het belangrijkste wat er is. Zonder hun was de droom van De Eendracht voor ons nooit uitgekomen. Waar ze konden, hielpen ze in het begin in elke vrije minuut met man en macht. En nog steeds zijn ze vaak geziene gasten, vooral voor de gezelligheid maar ook om ons bij grotere klussen te helpen. Zij maken ook de Eendracht tot wat het nu is – een altijd vernieuwend bedrijf met een ziel.

Ook niet te vergeten, onze vrienden, die wij inmiddels ook als familie beschouwen. Belangeloos en onvermoeibaar staan zij te allen tijde voor ons klaar.