Horse Gym Pferdelaufband

Loopband Horse Gym 2000

We weten allemaal dat het voor de gezondheid van onze paarden essentieel is om veel in beweging te komen. Maar vaak is hier naast het werk en andere verplichten niet genoeg tijd voor. Met onze loopband werkt je paard zelf aan zijn conditie, terwijl de spieren ook nog eens versterkt worden en sterk blijven. Win-win toch?

Voordelen in het detail:

  • Gericht trainen van het uithoudingsvermogen – Met onze Horse Gym kun je het uithoudingsvermogen van je paard gericht trainen. Je paard bouwt hier conditie mee op, net zoals een mens dit doet op een ‘normale’ loopband.
  • Ideaal voor een revalidatie of gerichte spiertraining – Indien je paard moet revalideren, biedt een onze Horse Gym ook uitkomst. Op een loopband is het immers mogelijk om op een veilige manier gecontroleerd en zonder ruitergewicht te lopen. Erg wenselijk, aangezien het lijf in deze periode zeer kwetsbaar is.
  • Vermakelijk – De Horse Gym is voor je paard ook nog eens vermakelijk. Je paard komt op een leuke manier in beweging, zonder hierbij al te veel weerstand te ervaren. Dat spreekt uiteraard elk paard aan!
  • Goed voor de doorbloeding – Eén van de belangrijkste voordelen van onze Horse Gym is de verbeterde doorbloeding. Onderzoek wijst uit dat een loopband voor een hogere doorbloeding in de rug en ledematen zorgt, waardoor je paard van talrijke gezondheidsvoordelen geniet.
  • Safety First – Ontworpen en gebouwd volgens de hoogste normen waarbij de veiligheid van het paard voorop staat.

De vloer van onze loopband lijkt op een natuurlijk gegroeide gras- of bosbodem waar de paarden op een gelijkmatige, vlakke ondergrond komen. Het loopoppervlak wordt aangepast aan de beweging van het paard; deze speciale techniek zorgt voor een maximale ontspanning en een verstandige opbouw van de rug- en achterhandspieren.

Lees meer in onze blog over recente studies over loopbanden!

Tarieven

Eenmalig gebruik loopband pensionklanten € 5
Eenmalig gebruik loopband extern €10
Loopbandservice (5 dagen/week; ma-vr) €125 p.m.
Loopbandservice (4 dagen / week) €100 p.m.
Loopbandservice (3 dagen per) €75 p.m.
Loopbandservice (2 dagen per week) €50 p.m.
Loopbandservice (1 dag / week) €25 p.m.