Je bent wat je eet.

Ruwvoer

Biologisch kruidenhooi

Ons kruidenhooi is dé basis voor een goed en volledig ruwvoerrantsoen. Het bestaat uit verschillende grassen en kruiden en het heeft een gevarieerde structuur en een frisse geur. Het kruidenhooi is geschikt voor ieder paard, zowel recreatief als in de sport. Het is laag in suiker en eiwit, maar bevat wél voldoende vitamines en mineralen. Hierdoor kan het ook onbeperkt en zelfs als enige ruwvoer gegeven worden, dit maakt het ook geschikt voor paarden die gevoeliger voor suikers zijn.

Het Duitse kruidenhooi wordt gewonnen in Duitse bergweidegebieden die onder Naturschutzgebiete vallen. Er wordt geen gebruik gemaakt van organische mest of kunstmest, hooguit van een beetje stalmest. Hierdoor ontstaat een prachtig natuurproduct met lage suiker-, eiwit- en zetmeelwaarden.

Graszaadhooi

Een suiker- en eiwitarme aanvulling in het rantsoen van jouw paard. Wegens de lage voedingswaarden is het niet geschikt als enige ruwvoer, maar je kunt het wel goed mengen met een ander ruwvoerproduct. De redelijk grove stengels zorgen ervoor dat jouw paard hier langer op moet kauwen en dus ook langer met zijn portie ruwvoer bezig is. Met het graszaadhooi compenseren we de voedingswaarden in een rijker rantsoen, waardoor het ook erg geschikt is voor paarden die gevoelig zijn voor suikers.

Kuilgras uit eigen productie

Het kuilgras hebben wij extra lang laten drogen, toch is het zachter dan ons kruidenhooi en daarmee uitermate geschikt om onze oudere paarden in de wintermaanden mee te voeden.

Krachtvoer

Pavo Nature’s Best

Pavo Nature’s Best is een structuurrijke muesli met weinig suiker en zetmeel. Het is gemaakt met een gezonde basis van spelt, luzerne en timotheegras. Timothee is een grassoort met weinig fructaan (suiker) en erg voedzaam voor paarden. De gezonde vezels maken Pavo Nature’s Best extra goed verteerbaar en zorgen ervoor dat je paard er lekker lang en veel op kauwt. Het extra kauwen en het speeksel dat hiermee vrijkomt, ondersteunt een goede darmwerking.

Deze gezondheidsmuesli is verrijkt met smakelijke stukjes wortel en gegarandeerd havervrij. Dit maakt het dus ook heel geschikt voor paarden die snel ‘te heet’ worden van haver. De vitaminering van Pavo Nature’s Best is volledig aangepast volgens de laatste inzichten en gebaseerd op de gemiddelde waarden in het hedendaagse ruwvoer.

Alle specificaties vindt je hier.

Pavo 18 Plus

( + € 10,00 p/m)

Pavo 18 Plus is speciaal aangepast op de behoeftes van oudere paarden.

  • Boordevol goed verteerbare vezels ter compensatie van verminderde spijsvertering;
  • Essentiële aminozuren voor conditiebehoud
  • Aangepast suiker/zetmeel gehalte voor oudere paarden
  • Extra omega 3- en 6-vetzuren
  • Aangepaste calcium-fosforverhouding
  • Anti-oxidanten ter ondersteuning van de weerstand
  • Extra vitaminen en mineralen
  • Kleine brokjes die gemakkelijk uit elkaar vallen voor paarden die moeite hebben met kauwen
  • Kan droog én nat gevoerd worden

Alle specificaties vindt je hier.